2010-01-26

Palak Mozzarella



Att Marco Polo skulle ha tagit pastan med sig hem från sina äventyrsresor är en seglivad myt då pastan fanns i området redan under romarrikets dagar.
Genom att byta ut den i Sverige svårköpta indiska färskosten Paneer mot den italienska mozzarellan hyllar vi ändå den insats Marco Polo och andra äventyrsresande med honom gjorde för cross-kitchen cooking.

Börja med riset
Bryn en lök i olja och smör
Blanda i garam masala, lite muskotnöt, färsk ingefära, färsk chili och vitlök och vänd några gånger i pannan.
Tillsätt hackad spenat och krossade tomater och buljong, låt koka ihop medan riset kokar.
När riset är klart tillsätter man en burk kikärtor, ett paket mozzarella och en halv kruka färsk koriander (Om kikärtorna är hemkokta och lagom kokade får de gärna vara med redan i stekningen. burkkikärtor blir överkokta om man gör så)
Smaka av med salt och citron

Serveras hackad färsk koriander

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar